„Dania jarskie – wszystkie strony świata” pod takim tytułem 27 maja odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego MASTERCHEF w AMICUSIE.
W duchu zdrowej rywalizacji i zasad fair play młodzież z Elektrycznej Kuchni Amicusa walczyła o miano najlepszego kucharza oraz o cenne nagrody. Wychowankowie zaskoczyli jury swoją pomysłowością tworzenia nowych kompozycji smaków doborem składników do przygotowanych potraw i wykorzystaniem surowców dostępnych w aplikacji TOO GOOD TO GO, jak również poziomem prezentowanych umiejętności kulinarnych.
Po długiej naradzie jury w składnie: pani Anny Inman – gościa specjalnego, nauczyciela, który przyniósł tajemniczy składnik wchodzący w skład przygotowanego dania, pani Aleksandry Strzałeckiej – kierownika Internatu oraz Kacpra Tryby – przewodniczącego Młodzieżowej Rady Internatu, ogłosiło werdykt. I miejsce zajął Rafał Chloupek z klasy 2TH, ex eaquo II i III miejsce zdobyli Piotr Pluskota z 2TP ora Mateusz Bogucki z klasy 4TC.
Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w realizacji swoich pasji.
Agnieszka Cisowska